Το Πολιτικό Γραφείο του ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, εξέλεξε νέο Γραμματέα του κόμματος τον κ. Αδάμο Κατσαντώνη, ύστερα από παράκληση του κ. Δημήτρη Μιχαλακάκου να τον απαλλάξει το κόμμα από τα καθήκοντα του Γραμματέα. Ο Δημήτρης Μιχαλακάκος συνεχίζει κανονικά ως υπεύθυνος τύπου του ΕΟΠ. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε τακτική συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του κόμματος.

Ο Αδάμος Κατσαντώνης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Σπούδασε σύνθεση στην Ελλάδα, κάθε γωνιά της οποίας γύρισε, παρουσιάζοντας τον πολιτισμό και το πρόβλημα της Κύπρου, μέσα από τη μουσική του.

Είναι το πέμπτο μέλος της οικογένειας των διαλεκτικών ποιητών Κατσαντώνηδων από την Δερύνεια, ο ίδιος δε γράφει τόσο στη Κυπριακή διάλεκτο, όσο και στη Πανελλήνιο Δημοτική και θεωρείται εκ των κυριοτέρων εκπροσώπων της σύγχρονης Κυπριακής μουσικής δημιουργίας, ενώ συγκαταλέγεται στους δισκογραφικά πολυγραφότερους συνθέτες μας. Μέχρι στιγμής έχει εκδώσει 33 προσωπικούς δίσκους. Διετέλεσε μουσικός διευθυντής λαογραφικών ομίλων, οργανώνοντας παραδοσιακά μουσικά σχήματα, και διδάσκοντας παραδοσιακή μουσική.

Ο Αδάμος Κατσαντώνης έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού, σε διεθνή και παγκόσμια φεστιβάλ, όπου παρουσίασε τη μουσική του, και απέσπασε αρκετά πρώτα διεθνή βραβεία, διακρίσεις και τιμητικές, αλλά και εξαίρετες κριτικές. Οι ακαδημαϊκές του συνθέσεις κυκλοφορούν στο παγκόσμιο ρεπερτόριο, και ερμηνεύονται από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσικών Αμμοχώστου Λάρνακας Λευκωσίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτος Οργανωτικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Επαγγελματιών Καλλιτεχνών ΠΑ.ΣΥΝ.Ε.Κ. Προεδρεύει επίσης διαφόρων άλλων Συνδέσμων σε σχέση με τον πολιτισμό και την φιλία.

Είναι διεθνής ακτιβιστής σε θέματα πολιτισμού και δημοκρατίας, έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή πολιτιστικά συνέδρια, και είναι ένα από τα 10 ιδρυτικά μέλη της παγκόσμιας οργάνωσης «IN DEFENCE OF HUMANITY». Έχει αναπτύξει έντονη δράση στον τομέα της ειρηνικής συνύπαρξης με δεκάδες συναυλίες ειρήνης και πλουσιότατη δισκογραφία.

Είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης Μουσικοί Χωρίς Σύνορα (MUSICIANS WITHOUT BORDERS).

Ασχολείται με λαογραφικά θέματα, και μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 34 βιβλία λαογραφίας και δικής του διαλεκτικής ποίησης. Τα τελευταία 30 χρόνια παρουσιάζει λαογραφικές και κυπροκεντρικές εκπομπές στο ΡΙΚ.

To 2002 ανακηρύχτηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, ως Πρέσβης Καλής Θέλησης της Κατεχόμενης Πόλης, και έχει μεταφέρει προσωπικά μηνύματα του εκάστοτε Δημάρχου Αμμοχώστου, σε ηγέτες και διάφορες άλλες προσωπικότητες άλλων χωρών.

Το-Γραφείο-Τύπου-logo (3) (1)

Αφήστε Ένα Σχόλιο