Η Κύπρος και ο λαός μας αυτές τις μέρες βιώνουν συγκλονιστικές καταστάσεις, με συνέπειες που ξεπερνούν κατά πολύ το μέγεθος του νησιού.

Το τραγικό συμβάν της εύρεσης των πτωμάτων στο Μιτσερό, μας αποκάλυψε μια απαράδεκτη νοοτροπία, στο τρόπο που η αστυνομία χειρίζεται καταγγελίες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ξένους, οι οποίοι δεν έχουν κάποιον επώνυμο να ασχοληθεί μαζί τους.

Και σαν να μην έφτανε η μέχρι τώρα αδιαφορία και αμέλεια, για την εξιχνίαση τόσων υποθέσεων, το κακό συνεχίζεται. Αναφερόμαστε στον τρόπο, που γίνεται η διοχέτευση πληροφοριών, αναφορικά με τις ανακρίσεις ή τις συνομιλίες που είχε ο ύποπτος με τα θύματα του. Κι όλα αυτά επειδή για κάποιους, τα θύματα είναι αλλοδαπές εργάτριες και όχι επώνυμοι κύπριοι. Η ψυχολογική επίθεση που δέχονται οι συγγενείς τους είναι συνεχής.

Το ΕΟΠ πιστεύει ότι, θα έπρεπε ήδη κάποιοι να είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα όργανα εκείνα, τα οποία, παρόλο που πληρώνονται με χρήματα του Πολίτη, αμέλησαν να εκτελέσουν το καθήκον τους.

Και επειδή αυτό μπορεί να μην γίνει, όπως δεν έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πράξει τα δέοντα.

Προφανώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην εγκληματική συμπεριφορά και στο ρατσισμό μελών του αστυνομικού σώματος, αλλά αφορά και μια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία η οποία καλλιεργήθηκε εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και την κύρια ευθύνη φέρει το παλαιό κομματικό σύστημα. Παρόλα αυτά, και μέχρι ο λαός μας να είναι σε θέση να αποτινάξει τα δεσμά, που δεν τον αφήνουν να εξελιχθεί, σας καλούμε κ. Πρόεδρε, αφού διερευνηθεί η υπόθεση από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, να αποδώσετε με τον πιο παραδειγματικό τρόπο τις ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματικότητα της αστυνομικής δύναμης και οι μέθοδοι ελέγχου της δουλειάς της.

24.04.2019
Το Πολιτικό Γραφείο του ΕΟΠ

Το-Γραφείο-Τύπου-logo (3) (1)

Αφήστε Ένα Σχόλιο