ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο κόμμα ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ συνεχίζει τις συναντήσεις γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σήμερα η ηγεσία του κόμματος είχε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.
Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κ. Γιώργος Κουντούρης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για τη φιλοξενία τόνισε, πως: ‘’είναι στις προτεραιότητες του νέου κόμματος η ανταλλαγή απόψεων με τα άλλα πολιτικά κόμματα του τόπου, ιδίως όταν έχουν πίσω τους μια βαριά ιστορία, όπως αυτή που έχει το ΑΚΕΛ’’.
Συζητήσαμε, είπε, θέματα που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση αλλά και το κυπριακό. Σε πολύ μεγάλο βαθμό βρίσκουμε κοινό έδαφος και υπάρχει αλληλοκατανόηση, κυρίως για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί αυτός ο διάλογος και να λειτουργήσει προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας.
Όλοι μας έχουμε αυτό το σκοπό και πιστεύουμε, ως ένα κόμμα το οποίο ήρθε για να εμπλουτίσει το δημόσιο διάλογο και όχι να έρθει σε ρήξη με οποιονδήποτε, ότι μια συζήτηση στο κλίμα που έγινε σήμερα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί στη πολιτική ζωή του τόπου, κατέληξε ο κ. Κουντούρης.
Από πλευράς του ο κ. Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα εποικοδομητική και παραγωγική τη πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας. Έγινε, όπως είπε, ανταλλαγή απόψεων για πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή ενώπιον της κυπριακής κοινωνίας.
Εκτός από το κυπριακό, που έχει να κάνει με την προοπτική και το μέλλον της χώρας μας, συζητήσαμε, ανέφερε, για την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, ώστε να έχουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική παιδεία, έτσι που να μπορέσει η κυπριακή κοινωνία να προχωρήσει μπροστά. Τόνισε πως: ‘’έχουμε ανταλλάξει απόψεις και θεωρώ ότι έχουμε συμφωνήσει στην ανάγκη καταπολέμησης φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής, που δυστυχώς έχουν εξαπλωθεί σε επικίνδυνο βαθμό στη κυπριακή κοινωνία’’.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα οικονομίας και τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να υπάρξει μια αλλαγή προσανατολισμού της κυπριακής οικονομίας δίνοντας περισσότερη έμφαση στα ζητήματα καινοτομίας, και υψηλής τεχνολογίας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Κυπριανού δήλωσε πως δεν συζητήθηκε το θέμα των προεδρικών εκλογών, ενώ ο κ. Κουντούρης ανέφερε ότι το ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κάνει συναντήσεις με τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ενδεχομένως να καταλήξει στην υποστήριξη κάποιου από τους υφιστάμενους.

21.11.17 Το Γραφείο Τύπου

Το-Γραφείο-Τύπου-logo (3) (1)

Αφήστε Ένα Σχόλιο