Ο Δρ. Γιώργος Κουντούρης αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού Προέδρου του Κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»

Ο εκ των Αντιπροέδρων του ΕΟΠ, Δρ. Γιώργος Κουντούρης, ανέλαβε από σήμερα καθήκοντα προσωρινού Προέδρου στη θέση του κ. Αλεξέι Βολομπόεβ, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με τα οργανωτικά ζητήματα του κόμματος. Η πρόθεση του κ. Βολομπόεβ, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, το οποίο και ανέθεσε προσωρινά την προεδρία στον κ. Κουντούρη.

Όπως δήλωσε ο Αλεξέι Βολομπόεβ: «κύρια δραστηριότητα του κόμματος συνεχίζει να είναι η προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κύπρου. Το κόμμα επιδιώκει επίσης την αναβάθμιση και βελτίωση του και σ’αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η σημερινή απόφαση. Είναι για μας θέμα αρχής η εναλλαξιμότητα των στελεχών στην ηγεσία του ΕΟΠ, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητα ολόκληρης της δομής του κόμματος. Ουδείς αναντικατάστατος. Θεωρώ ότι έχουμε ανοίξει δρόμους για νέους ταλαντούχους πολίτες, οι οποίοι μπορούν και θέλουν να ηγηθούν και να εργαστούν για το καλό της χώρας “.

Με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο Γιώργος Κουντούρης δήλωσε ότι: «δίδουμε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί η χώρα μας και στο πως οι δικές μας αποφάσεις θα συμβάλουν σε αυτό που οραματιζόμαστε». Πρόσθεσε πως, «μαζί με τους συναδέλφους στο κόμμα, αποφασίσαμε ότι μια τέτοια αλλαγή στη δομή τουανώτατου οργάνου, θα λειτουργήσει πιο αποδοτικά και ευεργετικά ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Κύπρος είναι πραγματικά ένα πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι τόσο το κράτος όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιούν αυτά που ανακοινώνουν και για τα οποία δεσμεύονται έναντι του Πολίτη».

Ο Δρ. Γιώργος Κουντούρης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1980. Σπούδασε στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης, στο University of California Los Angeles και στο Κονσερβατόριο της Βιέννης. Από το 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και επικεφαλής μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Ιδρυτικό μέλος του κόμματος ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ και ένας εκ των Αντιπροέδρων του. Στη σφαίρα των ενδιαφερόντων του βρίσκεται η κοινωνική ανάπτυξη, η νέα οικονομία, η παιδεία και ο πολιτισμός.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το ΠΓ του κόμματος θα ανακοινώσει την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου για την εκλογή Προέδρου και άλλων αξιωματούχων.

06.12.2018 Γραφείο Τύπου

Το-Γραφείο-Τύπου-logo (3) (1)

Αφήστε Ένα Σχόλιο