ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πυρήνες του ISIS ή άλλων ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων πιθανόν να υπάρχουν και στα κατεχόμενα και όταν χρειαστεί θα δραστηριοποιηθούν. Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο γνωστός αγωνιστής δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδα «Αφρίκα» κ. Σενιέρ Λεβέντ. Μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο του ο κ. Λεβέντ διερωτήθηκε αν υπήρχαν τέτοια στοιχεία μεταξύ αυτών που επιτέθηκαν πρόσφατα στα γραφεία της εφημερίδας, με σκοπό να τους λυντσάρουν, μετά την προτροπή του ίδιου του Ερντογάν.

Ο Σενιέρ Λεβέντ επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ και είχε συνάντηση με την ηγεσία του κόμματος, η οποία του εξέφρασε για άλλα μια φορά την αλληλεγγύη της για τα πρόσφατα επεισόδια με την επίθεση των ακραίων εθνικιστικών στοιχείων, γιατί τόλμησε να γράψει για την τουρκική εισβολή στο Αφρίν, όπως και για την εισβολή στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Κύπρο και στην γύρω περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Στο κυπριακό, ύστερα από 43 χρόνια συνομιλιών, απέμεινε ποιος θα κάνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη λύση, είπε ο κ. Λεβέντ και κατά την άποψη του, το βήμα αυτό πρέπει να το κάνει ο ισχυρότερος, που είναι η Τουρκική πλευρά.

Σε παρατήρηση ότι άρχισε να καλλιεργείται η ιδέα των δυο κρατών ο κ. Λεβέντ σχολίασε πως αυτοί, που ερωτοτροπούν με μια τέτοια λύση, τους διαφεύγει το γεγονός, ότι δεν θα έχουν στον βορρά ένα τουρκοκυπριακό κράτος, αλλά γείτονας τους θα είναι η Τουρκία.

06.03.2018
Το Γραφείο Τύπου

Το-Γραφείο-Τύπου-logo (3) (1)

Αφήστε Ένα Σχόλιο