ΕΟΠ: Για μας η λύση των εσωτερικών προβλημάτων της Κύπρου είναι τώρα πιο σημαντική από τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κόμμα ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ενημερώνει τους πολίτες της Κύπρου ότι δεν θα διεκδικήσει τη ψήφο τους σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠ Γιώργος Κουντούρης, μετά από απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

«Είμαστε ένα νέο κόμμα, αλλά πρώτα απ ‘όλα είμαστε ένα κυπριακό κόμμα. Και, όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα στη χώρα μας, τα τοπικά ζητήματα είναι κορυφαίας προτεραιότητας. Η Κύπρος έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως, και μόνο αφού τα λύσει, μπορεί να σκεφθεί και τα πανευρωπαϊκά.

Μιλώντας με τους ανθρώπους, βλέπουμε την απογοήτευση τους για το πολιτικό σύστημα. Το όραμά μας για μια δίκαιη πολιτική διαδικασία μας δείχνει, ότι δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το παλαιό κομματικό σύστημα, το οποίο από πολλές απόψεις έχει χρεοκοπήσει. Για το κόμμα μας, το κυριότερο είναι ο σεβασμός των συμφερόντων των πολιτών σε μόνιμη βάση και όχι ο εμπαιγμός των ψηφοφόρων πριν από τις εκλογές. Γι΄αυτό σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε στις εθνικές εκλογές, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία να λύσουμε μαζί τα προβλήματα της χώρας.

Αν και ορισμένα θεσμικά όργανα της ΕΕ μας απογοήτευσαν, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψουμε την ιδέα της. Πρόκειται για μια ένωση που δημιουργήθηκε με στόχο τον τερματισμό των πολέμων, κάτι, που σε γενικές γραμμές το πέτυχε. Στην ιδανική της μορφή η ΕΕ, θα έπρεπε σε δύσκολες στιγμές, να είναι ένα καταφύγιο για τη χώρα μας, κάτι που ως ιδέα μας βρίσκει σύμφωνους. Πιστεύουμε ότι, ως μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, μπορούμε, με αμοιβαία κατανόηση και συμπάθεια για άλλους πολιτισμούς, να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη την οποία οι λαοί είχαν ονειρευτεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ειρηνική Ευρώπη, όπου η δίψα για ανάπτυξη και η ανθρωπιά ενώνουν τους πολίτες της. Χωρίς την έντονη γραφειοκρατία και την τάση προώθησης της μετριότητας, η Ευρώπη μπορεί να γίνει ένας ιδανικός χώρος για πολυπολιτισμική συνύπαρξη.

Ως εκ τούτου, με σεβασμό προς τις ευρωπαϊκές αρχές, το ΕΟΠ θα συνεχίσει να προετοιμάζει τις προτάσεις του για την κυπριακή κοινωνία πάνω σε μια μόνιμη, δημοκρατική βάση καθώς και την περαιτέρω αυτοοργάνωση του, με στόχο τη σοβαρή υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας και το σεβασμό των δικαιωμάτων τους “, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κόμματος.

02.05.2019 Το Γραφείο τύπου

Το-Γραφείο-Τύπου-logo (3) (1)

Αφήστε Ένα Σχόλιο